Daalarna Fashion Show 2017

A Daalarna március 10-én, két egymást követő, teltházas fashion show-n mutatta be a legújabb alkalmi és esküvői ruhakollekcióját a szakmának és a nagyközönségnek a Millenáris B épületében.
PARADISE bemutató díszlete a ruhákkal összhangban a trópusok és az esőerdők hangulatát idézte meg.

Egyre többször vágyódunk el hétköznapjaink kozmopolita, városi életformájától vissza a természetbe, és a mindennapokban is szeretnénk feleleveníteni fülledt, trópusi nyaralásaink varázslatos hangulatát, újra és újra megélve a gondtalanság varázsát. Kitörnénk mindennapi szerepeinkből, levetnénk jelmezeinket, uniformizált ruháinkat is valami egészen másra cserélnénk a különleges napokon. Ezekben az ünnepi pillanatokban szívesebben mutatjuk ki érzelmeinket is, felvállalva ezzel nőiességünket, valódi vágyainkat és szenvedélyünket. Ezt az édeni, természetesen ártatlan, mégis érzékien buja, egzotikus hangulatot idézte meg az idei PARADISE fashion show. A könnyed selymek, a libbenő tüllök olyanok, mint a tengerparti szellő lágy simogatása bőrünkön, a csipkék mintázata a dzsungel virágait és indáit juttatja eszünkbe.

„Évről évre egyre látványosabb és inspirálóbb divatbemutatóval igyekszünk kedveskedni a közönségnek” – mondja Benes Anita. „A trópusokon, az esőerdőkben minden vibrál és ezt az élményt szerettem volna visszahozni, de inkább érzéseket tükrözve. Az alapanyagválasztásnál szívesen nyúltam az organza után, amelynek fényes, irizáló felülete a párás, vízpermettől fénylő leveleket juttatta eszembe. A kellemes, karamell árnyalatú ruháknál alkalmaztam ezt az anyagot, amelynek így egészen más üzenete lett, mintha szikrázó fehérben használtam volna. Flower kollekciónk sikere miatt ezúttal sokkal merészebben mertem a mintás anyagokhoz nyúlni. Korábban például még sosem mixeltem különböző mintákat, most pedig a textilek karakterében és felületében is izgalmasan társítottam szokatlanabb szokatlanabb variációkat. A letisztult vonalakkal azt a nyugodt, felszabadult, semmiképpen sem mesterkélt világot akartam felidézni, ami miatt sokan az egzotikus helyeket választják az esküvőjük helyszínéül.”

Idén első alkalommal európai buyerek is érkeztek a Daalarna show-ra Németországból, Nagy-Britanniából, Írországból és Ausztriából. Benes Anita esküvői ruhái ma már a világ számos pontján elérhetőek, többek között Sydney-ben, New Yorkban, Los Angelesben, Frankfurtban, Linzben, Londonban és Hong Kongban is.

További információ és kulisszatitkok a bemutatóról a Daalarna online esküvői magazinján, www.secretstories.hu oldalon olvashatók!